19/4 VIP Middag: Salon Le Mesnil tilbage til 1985 Geranium

arrangeret af Philipson Wine

Start: Onsdag d. 19-04-2017 kl. 19:00
Slut: Onsdag d. 19-04-2017 kl. 22:00

Vinsmagning arrangeret af 19/4 VIP Middag: Salon Le Mesnil tilbage til 1985 Geranium

Tema: Champagne og Middag

Smageprogram




Ingen over, ingen ved siden af! Dette er den første tanke en
Champagnekender får ved navnet Salon. Dette er en af de sagnomspundne
producenter i Champagne distriktet. Salon grundlagdes i 1921 af Eugène-
Aimé Salon og fik i løbet af ingen tid et ry som ingen anden. Allerede
i slutningen af 20'erne var det "huschampagne" på det legendariske
Maxim's i Paris. Siden da har huset ikke set tilbage, fokus har været
fuldstændig koncentreret på at opretholde og endda forbedre et
legendarisk ry. Hemmeligheden bag dette ry er simpelt: der anvendes kun
Chardonnaydruer, disse kommer kun fra Grand Cru-marker i Le Mesnil-sur-
Oger, vinstokkene er over 40 år gamle, vinen laves kun i store
champagneår og der er ofte kontakt mellem most og gær i 10 år!! Dette
skaber en af verdens største vinøse oplevelser som alle bør opleve
mindst en gang i sit liv
Vi skal smage ikke mindre end 9 Champagner fra denne stjerneproducent,
heraf 8 årgange af Salon helt tilbage til 1985 - Salon er netop kendt
for at kunne lagre og udvikle sig positivt meget, meget længe! Vi
starter med et glas Delamotte 2007 Blanc de Blancs, Delamotte er
søsterhuset til Salon.
På den netop nykårede 3 stjernede Michelinrestaurant (Danmarks første!)
Geranium kreeres et lyst, let og dynamisk køkken. Missionen er at
frembringe måltider, der inddrager alle sanser - restaurerer, udfordrer
og beriger. "Dynamisk betyder kraft og står for de levende, formende
kræfter i naturen. Disse kræfter er ikke synlige, men deres "aftryk" i
det biologiske er. Virkningerne kan ses, hvis man lærer sig at iagttage
og forstå forbindelsen mellem de formende kræfter og de fysiske stoffer
i alle organismer". Køkkenet siger højt og kok Rasmus Kofoed har
tidligere vundet Bocuse d'Or (det uofficielle verdensmesterskab for
kokke) og Geranium var i 2014 nr. 42 på listen over verdens bedste
restauranter. Men mon ikke de 3 stjerner giver et ryk op ad ranglisten
Menuen bliver en Geranium surprisemenu, som offentliggøres ca. 1 måned
før middagen.
Restaurant Geranium, selskabslokalet



Menu
Aperitif
2007 Delamotte Champagne Blanc de Blancs 1.ret
2002 Salon "Le Mesnil" Vintage 2. ret
1999 Salon "Le Mesnil" Vintage 3. ret
1997 Salon "Le Mesnil" Vintage
1995 Salon "Le Mesnil" Vintage 4. ret
1996 Salon "Le Mesnil" Vintage
1990 Salon "Le Mesnil" Vintage 5. Ret
1988 Salon "Le Mesnil" Vintage
1985 Salon "Le Mesnil" Vintage


Link til smagning: http://www.philipsonwine.com/19-4-vip-middag-salon-le-mesnil-tilbage-til-1985-geranium/811464

Tags:

Champagne Bobler Vin & Middag

Info

Antal vine 9
Antal retter 5
Pris 3999.95 kr.

Hvor foregår det?

Geranium
Per Henrik Lings Allé 4, 8.
2100 København Ø