7/6 VIP Guigal La Turque 10 årgange Restaurant Geranium

arrangeret af Philipson Wine

Start: Onsdag d. 07-06-2017 kl. 19:00
Slut: Onsdag d. 07-06-2017 kl. 22:00

Vinsmagning arrangeret af 7/6 VIP Guigal La Turque 10 årgange Restaurant Geranium

Tema: Vin & Middag

Smageprogram




Marcel Guigals vine er ikke blot Rhône-dalens bedste, men simpelthen
nogle af verdens ypperste. Ingen andre vinhuse i verden får så konstant
høje ratings som Guigal; alle vine befinder sig på toppen af deres
kategori hvad enten der er tale om den "almindelige" Côte du Rhône
eller de usandsynligt koncentrerede og komplekse enkeltmarks-vine fra
Côte-Rôtie. Perfektionisme hersker overalt i vinfremstillingen og intet
overlades til tilfældigheder. Familien laver næsten alting selv, med
Marcel og sønnen Philippe som drivkræfterne og der arbejdes nærmest
24/7 på at frembringe de ultimative vine.
Côte-Rôtie La Turque er en af verdens bedste og mest legendariske vine
og navnet på en af Guigals 3 berømte Single Vineyards. Guigals
monumentale vin fra enkeltmarken La Turque er indbegrebet af Côte
Rôtie, den har Côte Brunes kraft, men med en elegance, men normalt
forbinder med Côte Blonde. Vinen er kulsort, massiv og kraftfuld, og
den essensagtige eftersmag synes nærmest uendelig. Vinen laves på 93%
Syrah og 7% Viognier, lidt afhængig af årgangen, og lagringspotentialet
er enormt. Vinen lagrer 40 måneder på egetræsfade og laves i
forsvindende små mængder.
Vi skal smage 10 årgange af La Turque, heraf har 2 fået 100 P Parker :
2010, 2009, og de andre meget høje points. Vi starter aftenen med
kanonårgangen 2002 Champagne Grand Cru Blanc de Blancs Vinothèque fra
Le Mesnil.
På den netop nykårede 3 stjernede Michelinrestaurant (Danmarks første!)
Geranium kreeres et lyst, let og dynamisk køkken. Missionen er at
frembringe måltider, der inddrager alle sanser - restaurerer, udfordrer
og beriger. "Dynamisk betyder kraft og står for de levende, formende
kræfter i naturen. Disse kræfter er ikke synlige, men deres "aftryk" i
det biologiske er. Virkningerne kan ses, hvis man lærer sig at iagttage
og forstå forbindelsen mellem de formende kræfter og de fysiske stoffer
i alle organismer". Køkkenet siger højt og kok Rasmus Kofoed har
tidligere vundet Bocuse d'Or (det uofficielle verdensmesterskab for
kokke) og Geranium var i 2014 nr. 42 på listen over verdens bedste
restauranter. Men mon ikke de 3 stjerner giver et ryk op ad ranglisten
Menuen bliver en Geranium surprisemenu, som offentliggøres ca. 1 måned
før middagen.
Restaurant Geranium, selskabslokalet



Menu
 
Aperitif
2002 Le Mesnil Champagne Préstige Grand Cru Blanc de Blancs Vinothèque 1. ret
2012 Côte-Rôtie La Turque Côte-Brune
2011 Côte-Rôtie La Turque Côte-Brune 2. ret
2010 Côte-Rôtie La Turque Côte-Brune
2009 Côte-Rôtie La Turque Côte-Brune 3. ret
2008 Côte-Rôtie La Turque Côte-Brune
2004 Côte-Rôtie La Turque Côte-Brune 4. Ret
2002 Côte-Rôtie La Turque Côte-Brune
2001 Côte-Rôtie La Turque Côte-Brune 5. ret
2000 Côte-Rôtie La Turque Côte-Brune
1998 Côte-Rôtie La Turque Côte-Brune Vigtigt: Af hensyn til bordplanen, er det vigtigt, at deltagere som ønsker at sidde samlet, også bestiller samlet. Stærkt begrænset antal pladser. Der tages forbehold for ændringer i smageprogrammet. NB! Købte billetter refunderes ikke, heller ikke ved udeblivelse fra arrangementet
 


Link til smagning: http://www.philipsonwine.com/7-6-vip-guigal-la-turque-10-aargange-restaurant-geranium/811462

Tags:

Fransk Vin Vin & Middag

Info

Antal vine 11
Antal retter 5
Pris 3999.95 kr.

Hvor foregår det?

Geranium
Per Henrik Lings Allé 4, 8.
2100 København Ø