Benromach smagning

arrangeret af Juul's Vin og Spiritus

Start: Onsdag d. 09-09-2015 kl. 19:00
Slut: Onsdag d. 09-09-2015 kl. 21:30

Vinsmagning arrangeret af Benromach smagning

Tema: Prof. gennemgang af 9 forskellige Speyside single malt whiskyer

Friskt vand fra de nærliggende kilder i Romach Hills og den bedste skotske bygmalt bidrager til Benromach destilleriets fremragende Single Maltwhisky. Hertil kommer en kompromisløs tilgang til kvalitet, masser af tid og de bedste og friskeste Sherry- og Bourbonfade.

Benromach er Speysides mindste destilleri og betjenes dagligt af bare to mand. Destilleriet anvender en let tørvet byg på omkring 8 - 10 PPM, hvilket faktisk var det normale tørveniveau i Speyside regionen før 1960’erne. På trods af den le­tte tørvekarakter er smagen kompleks med en elegant og frugtrig karakter.
Benromach ejes i dag af Gordon & MacPhail, Skotlands mest respekterede uafhængige aftapper, grundlagt tilbage i 1895. Gordon & MacPhail købte destilleriet i 1993 efter det havde ligget stille hen siden 1983. En lang række moderniseringer og renoveringer senere blev destilleringen genoptaget i 1998 og det første fad blev symbolsk fyldt af Prins Charles, som er en stor beundrer og nyder af skotsk maltwhisky.

Destilleriets årlige produktion er på omkring 250.000 L New Make.

Aftenens smagning præsenteres på engelsk af Derek Hancock, som mange sikkert vil nikke genkendende til med et smil. Derek er eksport direktør og har gæstet Danmark ved mange lejligheder, hvor han stilsikkert leverer anekdoter og viden fra sine mange år i den skotske whiskyindustri.
 

Aftenens smageprogram med 9 meget flotte Single Maltwhiskyer:

Benromach 10 Years Old

Bottled at 43 % vol.
Bourbon Barrels & Sherry Hogsheads

Benromach 10 Years Old 100 Proof
Bottled at 57 % vol.
Bourbon Barrels & Sherry Hogsheads
Non Chill Filtered

Benromach 15 Years Old
Bottled at 43 % vol.
Bourbon Barrels & Sherry Hogsheads
Limited Release

Benromach Organic
Bottled at 43 % vol.
Virgin Oak Casks

Benromach Vintage 2006 Peat Smoke 67 PPM
Bottled at 46 % vol.
First Fill Bourbon Barrels

Benromach Vintage 2005 Hermitage Wine Cask Finish
Bottled at 45 % vol.
First Fill Bourbon Casks & Hermitage Wine Barrels
Limited Release

Benromach Vintage 2006 Ch. Cissac Wine Cask Finish
Bottled at 45 % vol.
First Fill Bourbon Casks & Ch. Cissac Wine Cask
Limited Release

Benromach Vintage 2005 Sassicaia Wine Cask Finish
Bottled at 45 % vol.
First Fill Bourbon Casks & Sassicaia Wine Casks
Limited Release

Benromach Vintage 2003 Origins Batch 4
Bottled at 50 % vol.
Port Wine Casks
Limited Release

Arrangementet afholdes på engelsk. 

 

 

 


Link til smagning: http://www.juuls.dk/get/27330.html

Tags:

Frederiksberg

Info

Antal vine 9
Pris 299 kr.

Hvor foregår det?

Hotel Josty
Pile Alle 14A
2000 Frederiksberg C