Boillot Puligny Volnay Grand Cru - 10 retter Geranium

arrangeret af Philipson Wine

Start: Onsdag d. 07-11-2018 kl. 00:00
Slut: Onsdag d. 07-11-2018 kl. 03:00

Vinsmagning arrangeret af Boillot Puligny Volnay Grand Cru - 10 retter Geranium

Tema: Bourgogne med 3 stjernet restaurant

Smageprogram

Kom og mød Henri Boillot, referenceproducent og en af Bourgognes lysende stjerner. Henri er 5. Generation på Domainet og er en uhelbredelig perfektionist. Intet, absolut intet, overlades til tilfældigheder. Han stræber efter at hver vin afspejler sit terroir (jordbundsforhold) så vidt som muligt og at de derved er forskellige, selvom det ofte kun er få meter, der skiller de forskellige marker. Et andet vigtigt punkt er at få en uhørt friskhed og mineralitet frem i vinene, afbalanceret af fadlagringen, til det formål får Henri Boillot lavet specielle 350 liters fade, som han lagrer sine hvidvine i, for netop at bevare størst mulig friskhed og mineralitet. Et traditionelt bourgognefad er på 228 liter. Den internationale vinpresse har de sidste 15 år stået i kø for at uddele anmelderroser til Henri Boillot. Vi skal smage nogle af Henri Boillots bedste vine, heriblandt den berømte Puligny-Montrachet 1.Cru Clos Mouchère, som er en såkaldt monopolmark, dvs. Henri er eneejer. Denne mark er en del af Perrière marken. Vi afslutter med sidste nyerhvervelse til Domainet, nemlig Grand Crumarken Bâtard-Montrachet.

En 3 stjernet oplevelse med 10 retter

På den 3 stjernede Michelinrestaurant (3 stjerner for 3. år i træk) Geranium kreeres et lyst, let og dynamisk køkken. Missionen er at frembringe måltider, der inddrager alle sanser - restaurerer, udfordrer og beriger. "Dynamisk betyder kraft og står for de levende, formende kræfter i naturen. Disse kræfter er ikke synlige, men deres "aftryk" i det biologiske er. Virkningerne kan ses, hvis man lærer sig at iagttage og forstå forbindelsen mellem de formende kræfter og de fysiske stoffer i alle organismer". Køkkenet siger højt og kok Rasmus Kofoed har tidligere vundet Bocuse d'Or (det uofficielle verdensmesterskab for kokke). VIP middage er eksklusive aftener, hvor topvine og top gastronomi er i højsædet! Til VIP middage præsenterer vi de absolutbedste vine fra verdens førende vinproducenter, med den ny opgraderet og skræddersyet 10-retters menu. Selve middagen foregår i Geraniums "inspirationskøkken", et særligt univers med køkken og rum, ved siden af det "normale" spiseareal, hvor Geranium kan skabe disse skræddersyede menuer til VIP middage på højeste niveau. Geranium er nr. 19 på listen over verdens bedste restauranter.



Menu
Apéritif
2015 Bourgogne Chardonnay Henri Boillot 

1. ret og 2. ret
2015 Meursault Domaine Domaine Henri Boillot 
2015 Puligny-Montrachet Domaine Boillot 

3. ret og 4. ret
2015 Puligny-Montrachet 1. Cru Clos de la Mouchère Monopole Domaine Henri Boillot

5. ret og 6. ret
2014 Volnay Village Cru Domaine Henri Boillot 
2014 Volnay Les Chèvrets 1. Cru Domaine Henri Boillot 

7. ret og 8. ret
2014 Volnay Les Fremiets 1. Cru Domaine Henri Boillot 
2014 Volnay Les Caillerets 1. Cru Domaine Henri Boillot 

9. ret og 10. ret
2015 Batard Montrachet Grand Cru Henri Boillot


Link til smagning: http://www.philipsonwine.com/7-11-vip-boillot-puligny-volnay-grand-cru-10-retter-geranium/811526

Tags:

Østerbro Bourgogne Fransk Vin

Info

Antal vine 9
Antal retter 10
Pris 3999.95 kr.

Hvor foregår det?

Geranium
Per Henrik Lings Allé 4, 8.
2100 København Ø