Castello del Trebbio - BIO Chianti med historie

arrangeret af Rudersdal vin

Start: Fredag d. 08-11-2019 kl. 19:00
Slut: Fredag d. 08-11-2019 kl. 22:30

Vinsmagning arrangeret af Castello del Trebbio - BIO Chianti med historie

Tema: Winemakers Dinner

Så er det tid til årets sidste WineMakers Dinner! I aftenens anledning får vi besøg fra det ældgamle vinslot Castello del Trebbio, der daterer helt tilbage til 1184, og vi tør allerede nu godt love, at det bliver en aften I sent vil glemme.


Til at sætte rammerne for en stemningsfuld aften har køkkenchef Theis Skånstrøm ved Restaurant Mantzius sammensat en ​udsøgt 6-retters menu bestående af bl.a. Færøsk Laks, Confiteret And og Svinekæber i portvin. Alt sammen afstemt efter de dejlige vine fra Castello del Trebbio.

Blandt aftenens vine finder vi et par ældre årgange af deres unikke Chianti Rufina riserva DOCG Lastricato fra 1999 og 2009 - Topvinen som opnår både 2 og 3 glas i Gambero Rosso. Alle er de dyrket ud fra de biodynamiske principper, så natur og miljø skånes mest muligt. Til at fortælle mere om de 800 år gamle traditioner - og hvorfor man i 2019 stadig høster med hest og plov - får vi besøg af Anna Baj Macario, der sammen med hendes datter vil præsentere de toscanske vine. Jesper vores sommelier vil supplere.

​Vi byder velkommen med et lækkert glas Spumante - Castello Trebbio brut metodo classico 2015 - og afslutter med en kop kaffe med vinslottets egen Grappa.


NB: Vi tager fotos og live video som kan bruges senere på sociale medier, etc.



Aftenens Menu:
-Antipasto

-Færøsk laks

-Confiteret and - Tagliatelle

-Svinekæber i portvin

-Mørt oksekød fra Himmerland

-Varm chokoladekage


Har man spørgsmål til allergener eller særlige ønsker til vegetar/vegansk, kan dette arrangeres efter aftale pr. mail


Aftenens Vinmenu:
Vino Spumante qualitã 2015 brut Metodo Classico (Chardonnay/Trebbiano)

Conquira 2018 Toscana IGT bianco - (Pinot Grigio/Riesling & Manzoni bianco)

​Chianti Superiore DOCG 2018 (Sangiovese/Canaiolo & Cilliegiole)

Lastricato 2015 Chianti Rufina Riserva DOCG

(Lastricato 1999 & 2009 - Kun til smagning)

De'Pazzi 2015 Toscana IGT (Sangiovese/Merlot & Syrah)

Pazzesco 2016 IGT Toscana (Merlot & Syrah)

Vin Santo del Chianti DOC 2011

Grappa di Chianti


Vinene kan denne aften bestilles til særdeles gode priser (afhentning i vinkælderen eller levering efter aftale).
​​

Vi ser frem til at byde jer velkommen til nogle rigtig hyggelige timer sammen med andre gourmet- og vin interesserede gæster i de flotte omgivelser på Restaurant Mantzius - Kun 200 m. fra Birkerød Station.

​Prisen er 895kr, men hvis I er en gruppe, giver vi 15 pct rabat (email jesper tak)


Link til smagning: https://www.rudersdalvin.dk/smagninger/winemakersdinner-castello-del-trebbio-8-11.aspx

Tags:

Info

Antal vine 8
Antal retter 6
Pris 895 kr.

Hvor foregår det?

Restaurant Mantzius
Johan Mantzius Vej 7
3460 Birkerød