Château Palmer vertikalsmagning

arrangeret af Kjær & Sommerfeldt

Start: Fredag d. 24-04-2015 kl. 17:00
Slut: Fredag d. 24-04-2015 kl. 19:30

Vinsmagning arrangeret af Château Palmer vertikalsmagning

Tema: vertikalsmagning

Der hersker bred enighed om, at Château Palmer er det eneste slot i kommunen Margaux, som reelt kan konkurrere kvalitetsmæssigt med Château Margaux. Man kalder også Château Palmers for den evige toer. Historien går tilbage til 1814, hvor en engelsk general ved navn Charles Palmer steg på diligencen fra Paris til Bordeaux. En mand, der var lige så berømt for sine militære sejre, som sine kvindelige erobringer. Over for ham sad en eftersigende, meget smuk, men ulykkelig enke, som havde været i hovedstaden for at sælge sit vinslot. Det var ikke lykkedes hende at finde en køber, hvilket hun beklagede sig over til den britiske gentleman. Hvorvidt det skyldtes enkens udseende, hendes talegaver eller generalens ædelmod vides ikke, men da de to steg af diligencen i Bordeaux, var Mr. Palmer blevet ejer af et vinslot og enkens likvide situation var i allerhøjeste grad forbedret. Charles Palmer var en driftig herre, og han udbyggede slottet og dertil hørende vinmarker. Vinen blev markedsført i især England, hvor dens popularitet nåede helt ind i kongehusets gemakker. Charles Palmer levede dog "det søde liv", og udgifterne tvang ham til at sælge slottet i 1843.

Fra 1938 var der fire familier (Sichel, Mahler-Besse, Ginestet og Miailhe) ved roret på Palmer. Disse familier, har fået genopbygget Palmers rennomé og omdømme. To af familierne har dog forladt ejendommen og dermed overladt ansvaret til familierne Sichel og Mahler-Besse. Takket være deres vedholdende og kompromisløse indsats, og ejendommens ekstraordinære terroir, fremstår Château Palmer som en af verdens mest efterspurgte og elskede vine. Især siden 1960'erne har man fremstillet vine af ekstremt høj og stabil kvalitet, som i flere årgange har overgået selv vinene fra 1. Cru-slottene. Château palmer er med god grund blevet verdensberømt for sine usædvanligt maskuline og exceptionelle vine.

Denne aften smager vi følgende årgange:

  • Palmer 2000 A
  • Palmer 1990 A
  • Palmer 1988 A
  • Palmer 1983 A
  • Palmer 1970 B
  • Palmer 1966 B

Der vil maksimalt være 8 deltagere til vinsmagningen, hvilket sikrer en intim og hyggelig stemning men samtidig også sikre højt faktuelt niveau.

Nogle af flaskerne findes der kun en enkelt af. Derfor kan Kjær & Sommerfeldt ikke garantere at alle flasker er perfekte, så vi tager derfor forbehold for prop og fejl på vinene. Vinene er blevet opbevaret i Kjær & Sommerfeldts egen private vinkælder, med en stor historie tilknyttet og opbevaret korrekt.

Nogle af vinene vil blive solgt efter smagningen, men i stærkt begrænsede mængder.


Link til smagning: http://www.kogs.dk/vinsmagning/chateau-palmer-vertikalsmagning-i-koebenhavn

Tags:

København K

Info

Antal vine Adskillige
Antal pladser 8
Pris 1995 kr.
Udsolgt

Hvor foregår det?

Kjær & Sommerfeldt
Gl. Mønt 4
1117 København K