Dalva smagning

arrangeret af Portvinsbaren

Start: Lørdag d. 03-02-2018 kl. 14:30
Slut: Lørdag d. 03-02-2018 kl. 17:30

Vinsmagning arrangeret af Dalva smagning

Tema:

Få huse specialiserer sig udelukkende på fadlagrede vine. Dalva er et af dem, og de gør det til "UG" og stjerne. Vi byder velkommen til en perlerække fra Dalva, faciliteret af Tjalfe Brandt Arnstrup fra Vinmonopolet. Vi smager på skønne vine, og afslutter med en hvid, fra den legendariske "Golden White" serieDalva


Flid, omhu og tålmodighed har været grundstenene der gennem de sidste 100 år har bragt Dalva op til positionen som et absolut ”best buy” portvinshus. Clement Da Silva, manden bag huset, startede i 1920´erne med at opkøbe ung portvin og selv forestå lagringen. Dernæst tog han skridtet og indkøbte druer fra små vinbønder, for selv at producere vinen. For til sidst at erhverve sig egne vinmarker og bygge et helt nyt vineri. I dag ligger der 2.500 franske egetræsfade samt 150.000 flasker vintage port og LBV i kælderen og ikke mindst en helt unik stor samling gamle og gyldne hvide portvine helt tilbage fra det sidste århundrede.


 

Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt færdig ulagret vin, som man lagrede, blandede og markedsførte fortrinsvis til det brasilianske marked. I starten af 1970erne begyndte man at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten gennem større kontrol over alle aspekter af produktionsprocessen. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første "hjemmelavede" vintage port. Colheita Port er det samme som tawny med årgangsbetegnelse. Vinen fadlagrer fra høståret og tappes først på flaske umiddelbart inden den sendes på markedet. 


 

Dalva har været igennem en fantastisk proces over de sidste mange år. Deres portvine er kun blevet bedre og bedre - samtidig har de et fantastisk lager af tawnies og hvide ports fra det sidste århundrede. Husets erklærede ambition er at tilhøre superligaen i Porto og de senere årtier har vist, at dette mål rykker tættere og tættere på, mens priserne (bla. takket være en skrantende portugisisk økonomi) holdes på et minimum. Dalva er kort sagt et uforfalsket best buy-hus i dag.Program for dagen er


Dalva, Rosé port


Smagen i en Rosé portvin er ung og forfriskende, med toner af tranebær og jordbær. Vinen er velegnet til at blive brugt som aperitif eller i drinks.


 

Dalva, Dry White 10års


“Dalvas hvide portvin er bedre end både Vintage Port og de traditionelle Colheitaer fra de store huse, men Dalva kan noget særligt." - VINEXPRESSEN.DK


 

Dalva, Colheita 1982


Information: "Dette års måske bedste portvinstilbud er fra Dalva." Årgangsportvin på 1/3 århundrede! Vinen er afrundet med lagringen og har lag på lag af tørret frugt, citrus, puddersukker, dadler og hasselnødder. Samtidig er sødmen meget elegant holdt i skak af et diskret tørstof fra lagringen.


 

Dalva, Colheita 1997


Dalva Colheita 1997 har næsten 20 års fadlagring på bagen. De mange år på fad har afrundet vinen, der nu fremstår i perfekt balance mellem kraftfuldhed og elegance. Smagen byder på nuancer af mørk tørret frugt, blommer og hasselnødder. Samtidig er den ikke ældre end at sødmen er holdt flot i skak af et godt "bid".


 

Dalva, Colheita 2004


Dalvas ultraharmoniske colheita fra topåret 2004 byder på nødder, pomerans, karamel, figenkompot, tobak, lakrids og finesse.


 

Dalva Golden White 1989


Golden White 1989 - med en intens gylden farve - besidder en ekstremt fin og delikat næse med noter af tørret frugt og krydderier. Den er rund og voluminøs i ganen med en sød, meget lang og kompleks eftersmag. Sødmen afbalanceres godt med dens naturlige syre.


Som I kan se, så er der virkelig smag for skillingen. Vi glæder os til at se jer!

Det med småt


Ved afbestilling / ændring mere end 2 uger før, tilbagebetales det hele. Ved afbestilling / ændring mindre end 2 uger før, tilbagebetales intet. Pga. ny billetleverandør, så kan vi desværre ikke ændre i billetterne.


Hvis man ønsker at tilføje flere stk. til en billet man allerede har købt, så lav et nyt køb (i samme navn), vi skal nok forsøge at sætte jer sammen på dagen.


Arrangementet gennemføres IKKE ved mindre end 12 tilmeldte. Dette afgøres 3 dage før arrangement (hænder normalt ikke!). Hvis man ikke hører noget, så kører arrangementet helt som forventet.


Link til smagning: https://portvinsbaren.safeticket.dk/events/36949-Dalva_smagning/

Tags:

Portvin

Info

Pris 395 kr.

Hvor foregår det?

Portvinsbaren
Kingosgade 4
1623 København V