Japansk Whiskysmagning

arrangeret af Juul's Vin og Spiritus

Start: Onsdag d. 27-05-2015 kl. 19:00
Slut: Onsdag d. 27-05-2015 kl. 21:30

Vinsmagning arrangeret af Japansk Whiskysmagning

Tema: Jubilæumssmagning - Nikka Destillerigruppen

Nikka destillerigruppen kunne sidste efterår fejre sit 80 års jubilæum. Destillerierne blev grundlagt af den japanske whiskys ”fader” Masataka Taketsuru fra 1934 hvor han vendte hjem til Japan efter at have lært faget i Skotland omkring 1920.

Dette skal selvfølgelig ikke gå ubemærket hen og derfor byder vi til "jubilæumssmagning", om end lettere forsinket,  på Hotel Josty onsdag den 27. maj. Smagning præsenteres af Nikka brand ambassador Sayumi Oyama og foregår på engelsk.


Nikka destillerigruppen tæller de to maltwhiskydestillerier Miyagikyo og Yoichi, samt grainwhiskydestilleriet Tochigi. Herudover produceres også andre alkoholiske drikke som Sake og Umeshu blommevin. Nikka japansk whisky er af meget høj kvalitet og kan fuldt ud konkurrere med de bedste skotske destillerier.

Yoichi maltwhiskydestilleriet ligger på Japans store nordlige ø – Hokaido. Yoichi er en kraftig og fyldig olieret whisky med en tydelig maskulin tilstedeværelse af tørv. Destilleriet blev grundlagt af Masataka Taketsuru i 1934 og det siges, at han valgte stedet pga. de store lighedstræk det nordlige Japans bjergrige terræn har med det skotske højland. Det krystalklare vand og den kølige rene bjergluft skaber perfekte betingelser for at fremstille og modne maltwhisky af en helt særlig karakter.

Miyagikyou maltwhiskydestilleriet ligger på den nordlige af Honshu – Japans hovedø. Whiskyen fra Miyagikyou er elegant blød og raffineret og minder i stilen om de bedste maltwhiskyer fra Speyside området i Skotland. Destilleriet åbnede i 1969 og blev ligesom søsterdestilleriet Yoichi valgt for sin exceptionelle beliggenhed.

Nikkas blends er sublime og fremstilles af egne og andre japanske og skotske maltwhiskyer. Ved at blende 2 eller flere maltwhiskyer sammen, kan en speciel karakter frembringes, efter princippet at 2 + 2 nogen gange giver 5.

Vi smager en lang række single- & vatted malts fra Nikka samt en enkelt blended ”cask strength” whisky. 


Aftenens fremragende smageprogram med 10 udsøgte whiskyer:


Nikka From the Barrel
Blended Whisky - 51,4 % vol.
 
Nikka Coffey Grain
Grain destilleret på Coffey Still - 45 % vol.

Nikka Coffey Malt
Malt destilleret på Coffey Still - 45 % vol.

Nikka Coffey Malt Vintage 2003
Malt destilleret på Coffey Still - Single Cask - 54 % vol..

Nikka Miyagikyou 12years
Single Maltwhisky - 45 % vol

Nikka Miyagikyo Lightly Peated Vintage 1996
Single Maltwhisky - Single Cask - 62 % vol.
 
Nikka Taketsuru
Pure Malt - 43 % vol.

Nikka Taketsuru 17 Years - Kåret til Verdens bedste blendede maltwhisky 2015
Pure Malt - 43 % vol.

Nikka Taketsuru 21 Years 80th. Anniversary Edition
Pure Malt - Non Chill Filtered - 48 % vol.

Nikka Yoichi 10 Years
Single Maltwhisky - 45 % vol. 


Det vil selvfølgeligt være muligt at købe de smagte flasker til en særlig favorabel pris på aftenen.


Link til smagning: http://www.juuls.dk/get/26910.html

Tags:

Frederiksberg

Info

Antal vine 10
Pris 399 kr.

Hvor foregår det?

Hotel Josty
Pile Alle 14A
2000 Frederiksberg C