Marquis Angerville Volnay - 10 retter på Geranium 3*

arrangeret af Philipson Wine

Start: Onsdag d. 03-10-2018 kl. 19:00
Slut: Onsdag d. 03-10-2018 kl. 22:00

Vinsmagning arrangeret af Marquis Angerville Volnay - 10 retter på Geranium 3*

Tema: Bourgogne med 3 stjernet restaurant

Smageprogram

Legendariske Volnayvine
Mød ejer Guillaume d'Angerville og mærk historiens vingesus. Domaine Marquis d'Angerville i Volnay er et af Bourgognes ikoniske og ældste domainer. Domainet blev grundlagt så langt tilbage som i 1507, da ejendommens marker udskilles fra Hertugen af Bourgognes ejendomme og bliver et selvstændigt vinslot. I 1804 overtager den nuværende familie ejendommen. Markbesiddelserne er centreret om den allerede dengang berømte mark Clos des Ducs. Man udplanter kun vinstokstiklinger af egen avl, og har udvilket sin egen Pinot Noir klon, Pinot d'Angerville. Hele produktionen er i dag biodynamisk og økologisk.

Clos des Ducs Volnay 1. Cru

Volnay 1. Cru Clos des Ducs marken er et såkaldt monopole, dvs. der er kun en ejer og det er Marquis d'Angerville. Det er Angervilles mest fornemme og efterstræbte vine og den er blandt de mest berømte i hele Bourgogne og ville være en naturlig Grand Cru, hvis klassifikationen en dag revideres. Vi smager den i 2 årgange, samt de 2 andre berømte 1.
Cru'er Champans og Taillepieds.

Nyt eventyr i Jurabjergene

Guillaume d'Angerville ejer hovedparten af Domaine du Pélican og resten ejes af hans winemaker Francois Duvivier. De 2 havde i en årrække været fascineret af Juravinenes muligheder og ligheder med Bourgogne. Markbesiddelserne er på i alt 15 ha., og hele produktionen er lagt om til biodynamisk og økologisk drift og der laves både hvidvine og rødvine.

En 3 stjernet oplevelse med 10 retter

På den 3 stjernede Michelinrestaurant (3 stjerner for 3. år i træk) Geranium kreeres et lyst, let og dynamisk køkken. Missionen er at frembringe måltider, der inddrager alle sanser - restaurerer, udfordrer og beriger. "Dynamisk betyder kraft og står for de levende, formende kræfter i naturen. Disse kræfter er ikke synlige, men deres "aftryk" i det biologiske er. Virkningerne kan ses, hvis man lærer sig at iagttage og forstå forbindelsen mellem de formende kræfter og de fysiske stoffer i alle organismer". Køkkenet siger højt og kok Rasmus Kofoed har tidligere vundet Bocuse d'Or (det uofficielle verdensmesterskab for kokke). VIP middage er eksklusive aftener, hvor topvine og top gastronomi er i højsædet! Til VIP middage præsenterer vi de absolut bedste vine fra verdens førende vinproducenter, med den ny opgraderet og skræddersyet 10-retters menu. Selve middagen foregår i Geraniums "inspirationskøkken", et særligt univers med køkken og rum, ved siden af det "normale" spiseareal, hvor Geranium kan skabe disse skræddersyede menuer til VIP middage på højeste niveau. Geranium er nr. 19 på listen over verdens bedste restauranter.

3. oktober 2018 kl. 19.00.

Menu
Aperitif
2016 Savagnin Arbois Jura Domaine du Pelican 

1. ret og 2. ret
2015 Trois Cépages Arbois Jura Domaine du Pelican 
2015 Poulsard Arbois Jura Domaine du Pelican

3. ret og 4. ret
2009 Volnay Champans 1. Cru Marquis d'Angerville
2010 Volnay Champans 1. Cru Marquis d'Angerville

5. ret og 6 ret
2009 Volnay Taillepieds 1. Cru Marquis d'Angerville
2010 Volnay Taillepieds 1. Cru Marquis d'Angerville

7. ret og 8. ret
2009 Volnay Clos des Ducs 1. Cru Marquis d'Angerville
2010 Volnay Clos des Ducs 1. Cru Marquis d'Angerville

9. ret og 10. ret
2013 Meursault Santenots 1. Cru Marquis d'Angerville


Link til smagning: http://www.philipsonwine.com/3-10-vip-marquis-angerville-volnay-10-retter-geranium-3/811524

Tags:

Østerbro Bourgogne Fransk Vin

Info

Antal vine 9
Antal retter 10
Pris 3999.95 kr.

Hvor foregår det?

Geranium
Per Henrik Lings Allé 4, 8.
2100 København Ø