Vinkursus for begyndere

arrangeret af Vinocultura

Start: Onsdag d. 22-04-2015 kl. 19:30
Slut: Onsdag d. 22-04-2015 kl. 22:00

Vinsmagning arrangeret af Vinkursus for begyndere

Tema: Vinskole

Smag og lær om vinsmagningens grundteknikker, og få dobbelt så meget ud af den samme vin fremover!
Ved at tale om smagsoplevelser og sætte ord på hvad vi smager, skærpes sanserne og evnen til at huske og skelne vinene fra hinanden. Der skal blot en smule smageteknik til for at få meget mere ud af den samme vin – lær hvordan på dette kursus!
Vi smager os igennem vine fra forskellige lande, på forskellige druer, fra forskellige slags jordbund, fremstillet på forskellige måder for at illustrere, hvorledes alle disse parametre spiller ind på vinens karakter. 
Du kan ikke blive vinekspert på dette korte kursus, men vi kan bringe lidt af vinsnobberiet ned på jorden, skille skidt fra kanel, og give dig nogle nemme værktøjer til at få det maksimale ud af dine vine fremover – mens vi har en hyggelig aften sammen i selskab med gode vine.
Vinoculturas vineksperter vil dele ud af deres store erfaring og viden undervejs, men deltagerne er i højere grad i centrum. Smagsoplevelser er individuelle – og på kurset deler vi vores subjektive oplevelser af vinene med hinanden; og bliver alle klogere!

Kursusdeltagere bliver introduceret til vine lavet på druesorter som Sipon, Assyrtiko, Fiano, Perricone, Nebbiolo, Rossese, Black of Kalavryta, Negoska, Aidani, Athiri og Liatiko.
Ved denne lejlighed smager vi

- mousserende på champagnemetoden fra Slovenien, som baggrund for at forklare fremstillingen af mousserende vin generelt
- hvidvin fra den græske vullkanø Santorini som eksempel på frugtintense, hvide vine
- hvidvin fra Syditalien fremstillet med gæring af mosten sammen med drueskallerne, aka "orange vin"
- rosévin fra Sicilien, som skal demonstrere resultatet af kort gæring med skallerne af blå druer
- rødvine både på kendte og mindre kendte druesorter, fra Italien og Grækenland for st vise spændvidden fra de lyse florale og frugtige til de strukturerede, kraftige rødvine
- sød dessertvin fra den græske ø Evia, for at præsentere og forklare, hvordan man laver vin med stor mængde af restsukker i.
 


Link til smagning: https://billetto.dk/da/events/vinkursus-for-begyndere-i-vinocultura

Tags:

København omegn Vinskole

Info

Antal vine Adskillige
Mad Brød og olivenolie
Pris 225 kr.

Hvor foregår det?

Vinocultura
Fredensvej 1A
2920 Charlottenlund