VIP Guigal La Turque 10 årgange Restaurant Geranium

arrangeret af Philipson Wine

Start: Onsdag d. 18-01-2017 kl. 19:00
Slut: Onsdag d. 18-01-2017 kl. 22:00

Vinsmagning arrangeret af VIP Guigal La Turque 10 årgange Restaurant Geranium

Tema: Vin & Middag

Guigal - så bliver det ikke meget bedre

Domaine Guigal blev grundlagt af Etienne Guigal i 1946, og nåede at få
67 vinhøster i hus inden sønnen Marcel Guigal overtog i 1961, i det
faderen blev ramt af sygdom og blev totalt blind. Marcel Guigal har
revolutioneret Côte-Rôtie og løftet appellationen ind i verdenseliten
ved sin kompromisløse måde at lave topkvalitet på. Intet overlades til
tilfældigheder, og hele familien arbejder bogstaveligt talt 24/7 året
rundt på at skabe det ypperste. Marcel Guigal har købt adskillige andre
domainer gennem tiden, samt det majestætiske renæssanceslot Château
d'Ampuis, som er blevet totalt restaureret. I dag arbejder Marcel og
sønnen Philippe, som er uddannet ønolog, tæt sammen på at skabe
verdensklasse vine lige fra Côtes-du-Rhône til de berømte enkeltmarker
i Côte Rôtie..
Perfektion på alle planer

Nøgleordene til Guigals vine er selektering, disciplin og lang
fadlagring. Guigal anvender kun perfekt modne druer fra de allerbedste
marker med de ældste vinstokke, og høster gennemgående senere end alle
andre vinbønder i de pågældende appellationer. Høstudbyttet holdes
meget lavt, for at sikre vinenes koncentration. Kældrene er usædvanligt
kølige og al arbejde udføres med en disciplin som grænser op til
fanatisme. Dette er nødvendigt for at topvinene kan "overleve" den
ekstremt lange fadlagring - Guigals bedste vine fadlagres op til 4 år
på splinternye fade, hvilket er helt uhørt. Vinene laves i de
historiske kældre i byen Ampuis ved foden af de stejle Côte-Rôtie
skråninger.
Guigal- verdens bedste winemaker - 30 x 100 point Parker

"Verdens bedste vinmager"
Robert Parker udnævner Guigal til at være verdens bedste vinmager og
Guigal har da også fået de sjældne 100 Point fra Robert Parker flere
gange end nogen andre vine/producenter! 30 gange har Guigal modtaget
100 point af Robert Parker og knap 350 gange har hans vine opnået at
modtage 90 point eller mere af hhv. Wine Spectator og Robert Parker.
Ingen anden winemaker har sammenlagt modtaget så mange points.
Kvaliteten er ikke til at tage fejl af - det er verdensklasse!
Kultvine og investeringsobjekter

Guigal berømte enkeltmarksvine fra Côte-Rôtie: La Landonne, La Turque
og La Mouline, samt Côte-Rôtie vinen Château d'Ampuis og Hermitagevinen
Ex-Voto er ikke alene kultvine, men investeringsobjekter på niveau med
de berømte 1. Cru'er i Bordeaux eller de bedste Bourgognevine.
Cuvée Philipson - et enestående samarbejde

Vi er naturligvis stolte over at laver vores egen vin med Guigal. Vi er
de eneste i verden som får lov til at lave vin sammen med Marcel og
Philippe Guigal, et samarbejde som startede med årgang 2000 og som
bliver bedre og bedre. Vinen er specielt skræddersyet til de danske
smagsløg og høster masser af anmelderroser.
Guigal-En kunstner i Rhône

Jyllands Posten skriver 1/2/2013 "En kunstner i Rhône - Vinmageri er i
sine bedste tilfælde et vaskeægte kunsthåndværk, hvor den rette person
kan give selv beskedne vine bemærkelsesværdige kvaliteter. Et af de
fineste eksempler på vinmageri i verdensklasse finder man hos Marcel
Guigal i Rhône. Guigal fremstiller en række af verdens fornemmeste
vine, men laver også store mængde ydmyg hverdagsvin - almindelig Côtes
du Rhône. Det er ikke mindst i de billige vine, at det ægte
vinmagertalent udfolder sig. Selv Guigals prisbilligste vine er altid
en fornøjelse. Han evner at indkøbe de rigtige druer, at give dem netop
den rette tid på egetræ og at blande de forskellige partier, så den
færdige vin smager optimalt godt. Opgaven med at blande - eller
sammenstikke som det også kaldes - er særligt vanskeligt, for man skal
evne at smage frem i tiden."

Marcel Guigals vine er ikke blot Rhône-dalens bedste, men simpelthen
nogle af verdens ypperste. Ingen andre vinhuse i verden får så konstant
høje ratings som Guigal; alle vine befinder sig på toppen af deres
kategori hvad enten der er tale om den "almindelige" Côte du Rhône
eller de usandsynligt koncentrerede og komplekse enkeltmarks-vine fra
Côte-Rôtie. Perfektionisme hersker overalt i vinfremstillingen og intet
overlades til tilfældigheder. Familien laver næsten alting selv, med
Marcel og sønnen Philippe som drivkræfterne og der arbejdes nærmest
24/7 på at frembringe de ultimative vine.

Côte-Rôtie La Turque er en af verdens bedste og mest legendariske vine
og navnet på en af Guigals 3 berømte Single Vineyards. Guigals
monumentale vin fra enkeltmarken La Turque er indbegrebet af Côte
Rôtie, den har Côte Brunes kraft, men med en elegance, men normalt
forbinder med Côte Blonde. Vinen er kulsort, massiv og kraftfuld, og
den essensagtige eftersmag synes nærmest uendelig. Vinen laves på 93%
Syrah og 7% Viognier, lidt afhængig af årgangen, og lagringspotentialet
er enormt. Vinen lagrer 40 måneder på egetræsfade og laves i
forsvindende små mængder.

Vi skal smage 10 årgange af La Turque, heraf har 2 fået 100 P Parker :
2010, 2009, og de andre meget høje points. Vi starter aftenen med
kanonårgangen 2002 Champagne Grand Cru Blanc de Blancs Vinothèque fra
Le Mesnil.

På den netop nykårede 3 stjernede Michelinrestaurant (Danmarks første!)
Geranium kreeres et lyst, let og dynamisk køkken. Missionen er at
frembringe måltider, der inddrager alle sanser - restaurerer, udfordrer
og beriger. "Dynamisk betyder kraft og står for de levende, formende
kræfter i naturen. Disse kræfter er ikke synlige, men deres "aftryk" i
det biologiske er. Virkningerne kan ses, hvis man lærer sig at iagttage
og forstå forbindelsen mellem de formende kræfter og de fysiske stoffer
i alle organismer". Køkkenet siger højt og kok Rasmus Kofoed har
tidligere vundet Bocuse d'Or (det uofficielle verdensmesterskab for
kokke) og Geranium var i 2014 nr. 42 på listen over verdens bedste
restauranter. Men mon ikke de 3 stjerner giver et ryk op ad ranglisten
Menuen bliver en Geranium surprisemenu, som offentliggøres ca. 1 måned
før middagen.

Restaurant Geranium, selskabslokalet
P.H. Lings Allé 4, 8. sal
2100 Kbh Ø
Aperitif
2002 Le Mesnil Champagne Préstige Grand Cru Blanc de Blancs
Vinothèque


1. ret
2012 Côte-Rôtie La Turque Côte-Brune
2011 Côte-Rôtie La Turque Côte-Brune



2. ret
2010 Côte-Rôtie La Turque Côte-Brune
2009 Côte-Rôtie La Turque Côte-Brune


3. ret
2008 Côte-Rôtie La Turque Côte-Brune
2004 Côte-Rôtie La Turque Côte-Brune


4. Ret
2002 Côte-Rôtie La Turque Côte-Brune
2001 Côte-Rôtie La Turque Côte-Brune


5. ret
2000 Côte-Rôtie La Turque Côte-Brune
1998 Côte-Rôtie La Turque Côte-Brune


Vigtigt: Af hensyn til bordplanen, er det vigtigt, at deltagere som
ønsker at sidde samlet, også bestiller samlet. Stærkt begrænset antal
pladser. Der tages forbehold for ændringer i smageprogrammet.
NB! Købte billetter refunderes ikke, heller ikke ved udeblivelse
fra arrangementet


Link til smagning: http://www.philipsonwine.com/default.aspx?p=24&sku=811462

Tags:

Fransk Vin Rhône Vin & Middag

Info

Antal vine 11
Antal retter 5
Pris 3999.95 kr.

Hvor foregår det?

Geranium
Per Henrik Lings Allé 4, 8.
2100 København Ø