VIP Marquis Angerville Volnay Jura Geranium 3 stjerner

arrangeret af Philipson Wine

Start: Onsdag d. 25-10-2017 kl. 19:00
Slut: Onsdag d. 25-10-2017 kl. 22:00

Vinsmagning arrangeret af VIP Marquis Angerville Volnay Jura Geranium 3 stjerner

Tema: Vin & Middag

Smageprogram

Legendariske Volnayvine
Domaine Marquis d'Angerville i Volnay er et af Bourgognes ikoniske og
ældste domainer. Domainet blev grundlagt så langt tilbage som i 1507,
da ejendommens marker udskilles fra Hertugen af Bourgognes ejendomme og
bliver et selvstændigt vinslot. I 1804 overtager den nuværende familie
ejendommen. Markbesiddelserne er centreret om den allerede dengang
berømte mark Clos des Ducs.
Man udplanter kun vinstokstiklinger af egen avl, og har udvilket sin
egen Pinot Noir klon, Pinot d'Angerville. Hele produktionen er i dag
biodynamisk og økologisk.

Clos des Ducs Volnay 1. Cru

Volnay 1. Cru Clos des Ducs marken er et såkaldt monopole, dvs. der er
kun en ejer og det er Marquis d'Angerville. Det er Angervilles mest
fornemme og efterstræbte vine og den er blandt de mest berømte i hele
Bourgogne og ville være en naturlig Grand Cru, hvis klassifikationen en
dag revideres.

Nyt eventyr i Jurabjergene

Guillaume d'Angerville ejer hovedparten af Domaine du Pélican og resten
ejes hans winemaker Francois Duvivier. De 2 havde i en årrække været
fascineret af Juravinenes muligheder og ligheder med Bourgogne.
Markbesiddelserne er på i alt 10 ha., og hele produktionen er ved at
blive lagt om til biodynamisk og økologisk drift og der laves både
hvidvine og rødvine.
Kom og oplev dette! Vi smager Clos des Ducs tilbage til 2002. OBS! Alle
vine kommer naturligvis direkte fra Marquis d'Angervilles historiske
kældre.
På den netop nykårede 3 stjernede Michelinrestaurant (3 stjerner for 2.
år i træk) Geranium kreeres et lyst, let og dynamisk køkken. Missionen
er at frembringe måltider, der inddrager alle sanser - restaurerer,
udfordrer og beriger. "Dynamisk betyder kraft og står for de levende,
formende kræfter i naturen. Disse kræfter er ikke synlige, men deres
"aftryk" i det biologiske er. Virkningerne kan ses, hvis man lærer sig
at iagttage og forstå forbindelsen mellem de formende kræfter og de
fysiske stoffer i alle organismer". Køkkenet siger højt og kok Rasmus
Kofoed har tidligere vundet Bocuse d'Or (det uofficielle
verdensmesterskab for kokke). Menuen bliver en Geranium surprisemenu,
som offentliggøres ca. 1 måned før middagen.
29. marts 2017 kl. 19.00.



Menu
Aperitif2015 Savagnin Arbois Jura, Domaine du Pélican
1. ret2015 Chardonnay Arbois Jura Domaine du Pelican
2. ret2015 Trois Cépages Arbois Jura Domaine du Pelican2015 Poulsard Arbois Jura Domaine du Pelican
3. ret2014 Volnay Clos des Ducs 1. Cru Marquis d'Angerville2012 Volnay Clos des Ducs 1. Cru Marquis d'Angerville
4. ret2010 Volnay Clos des Ducs 1. Cru Marquis d'Angerville2009 Volnay Clos des Ducs 1. Cru Marquis d'Angerville
5. ret2005 Volnay Clos des Ducs 1. Cru Marquis d'Angerville2002 Volnay Clos des Ducs 1. Cru Marquis d'Angerville
6. ret2014 Meursault Santenots Marquis d'angerville


Link til smagning: http://www.philipsonwine.com/25-10-vip-marquis-angerville-volnay-jura-geranium-3-stjerner/811499

Tags:

Bourgogne Vin & Middag

Info

Antal vine 11
Antal retter 6
Pris 2999.95 kr.

Hvor foregår det?

Geranium
Per Henrik Lings Allé 4, 8.
2100 København Ø