Winemakers Dinner med Cleto Chiarli - "Lambruscos fader"

arrangeret af Erik Sørensen Vin

Start: Torsdag d. 07-05-2015 kl. 18:00
Vinsmagning arrangeret af Winemakers Dinner med Cleto Chiarli - "Lambruscos fader"

Tema: Winemakers Dinner


Familien Chiarli ”opfandt” Lambrusco for 150 år siden i Modena, Italien. I takt med at italienere i stor stil emigrerede til andre dele af verden, voksede produktionen og eksporten. Andre firmaer i området begyndte at masseproducere Lambrusco og gik på kompromis med kvaliteten for at imødekomme "Lambrusco-trenden" og forbrugernes smag. Og som så meget andet ebbede trenden ud efter nogle år og efterlod Lambrusco med et negativt ry.

I dag rynker mange på næsen af Lambrusco -indtil de smager Cleto’s vine. I 2002 søsatte duoen, Mauro og Anselmo der er 4. generation af grundlæggeren Cleto Chiarli, et ambitiøst projekt: De opførte et helt nyt vineri med state-of-the-art teknologi, der gør dem i stand til at producere de bedste kvaliteter af Lambrusco. Her bruges ægte "slow wine" metoder, hvor intet hastes igennem.

Projektet er lykkedes. Både danske og internationale medier roser vinene, der er lavet på de to Lambrusco-kloner Sorbara og Grasparossa. Organisationen Slow Food har tildelt Cleto Chiarli en udmærkelse, der bekræfter, at alle vingårdens vine er af høj kvalitet.

”De har på få år revolutioneret Lambrusco”, skriver Gambero Rosso.

 


Link til smagning: http://www.eriksorensenvin.dk/katalog/billetter/WMD_LAMBR15

Tags:

Nørrebro Winemakers dinner

Info

Antal vine 5
Antal retter 4
Pris 650 kr.
Udsolgt

Hvor foregår det?

Ravnsborg Vinbar
Ravnsborggade 19
2200 København N