Wulff & Vinsalon #5: Rød Bourgogne

arrangeret af Wullf & Vin

Start: Fredag d. 24-04-2015 kl. 16:00
Slut: Fredag d. 24-04-2015 kl. 18:00

Vinsmagning arrangeret af Wulff & Vinsalon #5: Rød Bourgogne

Tema: Smag med på De røde vine fra Bourgogne på fredag den 24 april mellem 16 og 18

Når alt kommer til alt, ved de fleste vininteresserede det jo godt, mens andre blot har det på fornemmelsen: At Bourgogne er et af de mest sagnomspundne vindistrikter i verden.
Navne som Romanée Conti, Puligny-Montrachet, Chambolle-Musigny og Gevrey-Chambertin, Vosne Romnée er nogle af de kronjuveler, der i generationer har besmykket distriktets skattekammer, og som stadig får mundvandet til at løbe længselsfuldt hos vinelskere den ganske klode over. Det er også frasagnet om disse navnes aromatiske og smagsmæssige kvaliteter, der får prisen på bourgognevin til at starte på høj og slutte på ubetalelig.
Munke har siden omkring år 500 frembragt vine ud fra nogenlunde de samme principper, som anvendes i dag. Og hemmeligheden bag denne dyrkningsmetode ligger i jordbunden, der netop her er utroligt varieret, selv inden for de enkelte vinparceller, hvor et hav af vinbønder udfolder deres talent for at frembringe det ypperste indenfor vinkunsten.
Du har måske hørt om ordet terroir der betyder noget i retning af mikroklimaet og jordbunden, i og omkring, den enkelte vinmark. Dette lille ord er de senere år blevet et af de største buzzwords i vinverdenen. Få steder er det mere relevant end lige netop i Bourgogne. Man siger, at terroir for det meste taler tyst. Nogle gange hvisker vinmarkerne bare og andre gange råber de. Men i Bourgogne synger de bedste af vinene, og de udmærker sig ved at fremstå med subtile forskelle. For kendere er disse forskelle imidlertid større end en lavine på en alpetop. Og det er netop forståelsen af forskellen på det gode og det fantastiske, der har bevirket at vinelskere fra hele verden sværger til god bourgogne og er villige til endog særdeles anselige summer for at mærke magien i munden.


Link til smagning: http://wulffogvin.dk/vinsmagninger/2015-04-24/6-wulff--vinsalon-5-roed-bourgogne/

Tags:

Frederiksberg

Info

Antal vine Adskillige
Pris Gratis

Hvor foregår det?

Wullf & Vin
Frederiksberg Alle 25
1820 Frederiksberg C